CTI Inductieve medische Cleanroom-joysticks

  16-04-2018

Voor cleanroom- en medische omgevingen zijn de miniatuur medische joysticks van CTI Electronics de meest betrouwbare en duurzame producten die overal ter wereld verkrijgbaar zijn.

CTI heeft in 2015 voor het eerst haar nieuwe serie medische joysticks met parylene coating aangekondigd, ontworpen met het doel om de verspreiding van infectieziekten te verminderen.

Het doel - een gezondere en veiligere omgeving voor medisch personeel en patiënten - moest worden bereikt door producten te maken die bestand waren tegen herhaaldelijk hygiënisch reinigen, desinfecteren of steriliseren.

Bestaat uit slechts drie bewegende delen - de as, de veergeleider en de veer - deze componenten kunnen gemakkelijk worden gedesinfecteerd tegen infectie en virussen en hebben een ondoorlatende moleculaire barrièrebescherming tegen bio-gevaarlijke stoffen.

Omdat de paryleencoating wordt toegepast als een gas, dringt deze door tot 0,01 mm, waardoor de allerbeste dunne film-conforme coating wordt gegarandeerd. Deze medische joysticks zijn bestand tegen trillingen, schokken, hoge EMI / RFI-niveaus, vochtigheid, schimmel en spray.

De CTI F-serie maakt gebruik van inductieve spoel sensortechnologie - wat betekent dat de verslechterende problemen van andere joysticktechnologieën worden vermeden. Ze kunnen worden gebruikt bij temperaturen van -40 ° C tot + 80 ° C en voldoen aan luchtvaart-, medische en militaire normen.

Inductieve sensoren zijn een populaire keuze voor het meten van snelheid en positie in de meest veeleisende omgevingen. De technologie die hierbij werd gebruikt, werd voor het eerst waargenomen door de wetenschapper Michael Faraday in de jaren 1830 - en zijn ontdekkingen vormden de basis van de moderne elektromotoren en inductieve sensoren die we tegenwoordig gebruiken.

Hun werking wordt niet beïnvloed door temperatuur, bewegende elektrische contacten, vochtigheid en externe verontreinigingen - dus wanneer veiligheid en betrouwbaarheid cruciaal zijn, zult u vaak inductieve sensoren vinden die voortdurend worden gebruikt.

Eerder een vrij omvangrijke technologie, de ontwikkeling van moderne printplaten en digitale elektronica heeft het mogelijk gemaakt dat inductieve spoel-sensortechnologie de laatste jaren een elegante nieuwe fase betreedt.

De medische joystick is ontworpen voor duurzaamheid op de lange termijn, meer dan 10 miljoen cycli, 100.000 uur, een verwachte levensduur van meer dan 10 jaar betrouwbare service en zorgeloos onderhoud. "Driften" is nooit een probleem - de verhouding van spoelwikkelingen blijft constant. Ook is de slijtage geassocieerd met potentiometer joysticks of hall-effect joysticks geen probleem. Opties met één of twee assen zijn beschikbaar en het product kan aan uw gebruik worden aangepast.

De joysticks zijn geschikt voor medische omgevingen, waaronder operatiekamers, intensive care-eenheden, eenheden voor ongevallen en noodgevallen en tandartsen. Ze kunnen ook worden gebruikt in cleanroomomgevingen, zoals farmaceutische laboratoria, en kunnen van nut zijn bij de productie van levensmiddelen en ruimtevaart.

Het selecteren van een cleanroom-joystick vereist een goed begrip van hoe het product zal worden gebruikt en de omgeving waarin het zal zitten. Bij Nexus Components hebben we de ervaring en kennis om ervoor te zorgen dat u precies de juiste configuratie kiest voor uw behoeften.

CTI Electronics Corporation is een toonaangevende Amerikaanse fabrikant van robuuste industriële computerrandapparatuur. Producten variëren van toetsenborden, joysticks, trackballs tot schakelaars die worden gebruikt als invoertoestellen voor de operator, muisaanwijzers of apparaten voor bewegingscontrole, ontworpen om te werken in extreme omgevingen.


CTI Medical Joystick hier:

http://www.nexuscomponents.co.uk/Search/ProductDetails/CTI%20OEM%20Inductive%20Medical%20Cleanroom%20Joysticks%20-%20F1000-N2W%20Series